Talontekniikka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

pömpelin lautavuoraus etenee hissukseen. Näillä pärjää jo talven yli.

Kuva0353

Tekninen tila eli Pömpeli vaiheessa..

Pömpelin harjakaiset – kakkua ja kahvia!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäinen pistorasia kytkettynä.


Sähköpääkeskus on asennettu ja kaks sähkötaulua! Harjoittelimme sähkömiehen opastuksella rasioiden asennusta, jotta osaamme sitten. Sähkömies tarkastaa vain lopuksi että kaikki on okei ja turvallista kytkeä päälle ja käyttää.

sähköjen asennusKuva1603

  Teknisen tilan eli Pömpelin rakennustyöt aloitimme maan sulettua kesällä 2014. Tutustuimme kaivurin kanssa talon ympärillä risteileviin sähkö- ja vesijohtoihin. Aloimme rakentamaan teknistä tilaa sähköpääkeskukselle, kaukolämmölle, yms. talotekniikalle. Saimme luvan museolta ja rakennusluvan lisärakentamiseen sr1-suojeltuun taloomme. Koetamme tehdä pömpelistä samanoloisen kuin talon alkuperäiset eteiset ovat, jottei se pistäisi silmään. Kaivuri kaivoi montun, kaukolämpö toi paikalle putkenmutkansa ja yhdisti sen lämminvesiverkkoonsa. Sähkömies neuvoi johtoja varten rakennettavien läpivientien rakentamisessa. Muurasimme harkot paikoilleen ja lopuksi kaivuri tamppasi koneellaan ympärille tulevan maan tiiviiksi ja nosti sopivan määrän soraa sisälle lattian alle.

Kuva0133

Valoimme lattian samantien valmiiksi.

Kuva0246Kuva0317

Putkimiehen kanssa vedimme vielä vanhaan eristeeseen vesiputket saunarakennukseen, että sinnekin saisimme joskus lämpöä öljyn loputtua. IMG_8734


Pihamaata laskimme matalammaksi, jotta sadevedet valuisivat pois talon alta. Kaivurimme raapaisi maahan paikat sähköjohdoille ja uusille kaivoille ja viemäreille. Löytyi kaivaessa kaivojakin lisää ja saimme niistä sadevesikaivon, ettei tartte kaikkia vesiä laittaa kaupungin verkostoon. Naapurin likavedet tulevat meidän kaivoon myös, mutta siitä vastineeksi lupasivat maksaa materiaalien hinnat.

Kuva0061Kuva0130Kuva0141 betonirappuset joutivat lähteä.. mutta niiden sisältä löytyi vanhat rappuset, massiiviset graniittilohkareet, jotka kaivuri lupas irroittaa käytettäväksi edelleen uusissa rapuissa. IMG_8591

Kaukolämpö saapui talon nurkalle.

IMG_8750


Entinen talon lämmitys- ja vesijärjestelmä on tullut tiensä päähän. Putket halki, poikki ja pinoon.

putketseinästäpatteriputkia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Captcha *