Ratamestarin asunto

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nämä kaakelit tulevat uunin yläosaan, ne ovat peräisin vanhasta talosta Porista, joka purettiin parkkipaikan tieltä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muuramme uunia piipun ja palomuurin kylkeen. Jotta savukaasut kulkisivat jouheasti piippuun, pyöristimme tiiliä ahkerasti vasaralla. Tämä kuva on rakennusvaiheesta, eikä purku..


 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hellan viereen tein haloille ja sytykkeille säilytyspaikan tiilistä ja betonilevystä.

 

ratamestarin hella

Hella muurattuna, enää kiinnitettävä luukut ja levy ja viereen muurattava palomuuri.


 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kylppärin lattian marmorimosaiikkipolku

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ammeen paikka koristeltuna sinisillä valkeilla ja vihreillä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vessanpytty odottaa viemäröintiä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

lattiakaivon ympärille laitoin hunajanvärisiä koristelaattoja

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

entinen keittiön paikka näyttää nyt tältä. Muuraamme uunin ja piipun väliin savukaasuilla lämpenevän penkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

kylppärin seinä pilkottaa piipun ja hirsiseinän välistä. koristelen siitä värikkään maiseman kiiltokuvakukilla ja lintupiirustuksilla.

Ratamestarin asunto on kärsinyt vesivahingosta kaikkein vähiten. Yhden huoneen lattia on alkuperäisessä kunnossaan ja lattialaudat tiiviisti kiinni toisissaan. Toisen homeettoman huoneen lattiaan on seiskytluvun remontissa laitettu väljästi edullisinta ponttilautaa ihan vain lastulevyn tueksi. Yhden huoneen lattian revimme auki melkein kokonaan ja kasasimme uuden lattian muiden huoneistojen ehjinä säilyneistä lattialaudoista. Poistimme pihalla ensin kuumailmapuhaltimella enimmät öljymaalit, jotta voin myöhemmin höylätä lattian tasaiseksi jos haluan. Muurasimme syksyllä 2013 asuntoon savupiipun puretun tilalle ja pönttöuunin paikalle hellan, jolla lämmitin asuntoa talven pakkasilta.

piipunmuurarit

piippumuurarit kohoamassa kattoa kohti

 


vanhan vessan purkuuuden kylppärin lattia valua odottamassa Entinen vessakoppi purkuvaiheessa ja uusi kylpyhuoneen lattia muotoutumassa samalle paikalle, hieman suurempana, jotta kylpyamme mahtuu sisään..


Kuva1150 ratamestarin keittiön lattiareunalaudat Tulevan keittiön lattiaa purimme harkiten vain nurkasta, jonka kautta vuotaneet putket olivat koukanneet. Mutta lattiasieni oli syönyt ja homeettanut lattialaudat koko huoneesta, joten jouduimme purkamaan sittenkin melkein koko lattian. Uuden lattian kasasimme koko talosta löytyneistä ehjistä lattialankuista ja leveistä reunalaudoista sommitellen. Hieno tuli.


vitoskeittiöKuva0622 Vanhan keittiön purku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Captcha *